Lang Swicher Icon RU
Lang Swicher Icon ENG
Lang Swicher Icon GR
 23330 27895 Είσοδος / Εγγραφή
You are currently viewing Πως να γίνεις ειδικός στη διακόσμηση!

Πως να γίνεις ειδικός στη διακόσμηση!

Η διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ούτε και ακατόρθωτη.

Το Έπιπλο Καπατζά βρίσκεται πάντα δίπλα σας συμβουλεύοντας, προτείνοντας και δίνοντας τις καλύτερες ιδέες – προτάσεις για το σπίτι και τα έπιπλα σας.

Είτε εφοδιάζετε την πρώτη σας κατοικία είτε ανακαινίζετε το σπίτι σας, η διακόσμηση μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο γεμάτο με δαπανηρές αποφάσεις των οποίων τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να σας στοιχίσουν για χρόνια. Πώς καταλαβαίνεις λοιπόν ποιο στυλ είναι κατάλληλο για σας; Πρέπει να ασχοληθείτε προσωπικά ή να προλάβετε επαγγελματία; Πόσο πρέπει να ξοδέψετε; Και ποια βήματα μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι θα είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα;

Εμείς θα σας οδηγήσουμε σε όλη τη διαδικασία διακόσμησης, από τις αρχικές εμπνεύσεις μέχρι τα τελικά σχέδια. Θα σας βοηθήσουμε να πάρετε σωστές αποφάσεις χωρίς να χάσετε τον πολύτιμο χρόνο σας και φυσικά τα χρήματά σας.

Αλλά πριν ξεκινήσετε, κοιτάξτε γύρω σας.
Ρίξτε μια κριτική ματιά στο σημερινό σπίτι σας. Τι σας αρέσει σε αυτό; Τι δεν σας αρέσει; Τα αισθήματά σας προκαλούνται από την αισθητική του ντεκόρ και γενικά του χώρου; Είναι άνετο; Τα υφάσματα στα έπιπλα σας; Τα χρώματα στους τοίχους? Όλα παίζουν ρόλο.

Φανταστείτε τον εαυτό σας ότι μπαίνει πρώτη φορά σ’αυτό το σπίτι. Τι σάς κάνει εντύπωση και τι σας αφήνει παγερά αδιάφορους. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ξεκάθαρη εικόνα για τα επόμενα βήματα. Οι σημειώσεις κάνουν καλό!
Δημιουργήστε μια λίστα προτεραιοτήτων και επιθυμιών. Τότε θα καταλάβετε ποια πράγματα μπορείτε να κάνετε, ποια πράγματα δεν μπορείτε να κάνετε, ποια πράγματα πρέπει να γίνουν τώρα και ποια πράγματα μπορούν να περιμένουν.

Στο εξωτερικό πολλοί διακοσμητές εσωτερικών χώρων προτρέπουν τους πελάτες τους να δημιουργούν τέτοιου είδους λίστες.

Διακόσμηση Σαλόνι Έπιπλο Καπατζά

Συλλογή φωτογραφιών. Ξεκινήστε με τη συλλογή φωτογραφιών των δωματίων που σας αρέσουν. Ακόμα κι αν πρόκειται να προλάβετε έναν διακοσμητή εσωτερικού χώρου, αυτό θα τον βοηθήσει να πάρει μια αίσθηση του γούστου σας.
Μην προσπαθήστε να το κάνετε αυτό σε μια μέρα – δώστε στον εαυτό σας λίγες εβδομάδες ή μήνες για να συντάξετε τις φωτογραφίες σας, καθώς τα γούστα σας μπορεί να εξελιχθούν κατά τη διάρκεια της συλλογής. Κάτι που σας έκανε κλικ την πρώτη μέρα μπορεί να σας φανεί αργότερα κακόγουστο ή να είναι τελείως έξω από τα γούστα σας. Οπότε, υπομονή…

Να το κάνετε παρέα με το έτερον ήμισυ. Για πολλά ζευγάρια υπάρχει συχνά ένα άτομο που ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διακόσμηση από το άλλο. Σίγουρα μπορεί να πει, “Κάνε ότι θέλεις”.
Μην κάνετε ότι θέλετε. Επειδή μόλις αρχίσετε να αγοράζετε πράγματα, ο κύριος ή η κυρία που δεν είχε καμία γνώμη θα γίνει ξαφνικά ένας αυστηρός κριτής. Κάντε, τον/την να ξοδέψει λίγο χρόνο μαζί σας στην αρχή μόνο κοιτάζοντας εικόνες εσωτερικών χώρων.

“Περάστε μια ώρα ή δύο στον υπολογιστή καθώς πίνετε καφεδάκι και κοιτάξτε μερικά πράγματα μαζί και μιλήστε γι ‘αυτά”, προτείνουν οι περισσότεροι διακοσμητές και εμείς. Καθώς εξετάζετε κάθε δωμάτιο, ρωτήστε τον/την αγαπημένο σας, “Τι σου αρέσει σ’αυτό; Τι δεν σου αρέσει σ’αυτό; “
Εναλλακτικά, μπορείτε να μαζέψετε ένα αρχείο εικόνων ανεξάρτητα, μετά να καθίσετε και να συγκρίνετε τι έχετε επιλέξει. Με αυτό τον τρόπο οι αρχικές σας επιλογές δεν θα επηρεαστούν από το άλλο άτομο. Καθώς εξετάζετε μαζί τις επιλογές σας, οι διαφορές και οι ομοιότητές σας θα γίνουν αμέσως εμφανείς.

Διακόσμηση Κουζίνα Έπιπλο Καπατζά

“Δεν ξέρω τι μου αρέσει.” Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να διατυπώσουν αυτό που θέλουν. Μην αφήνετε αυτό να σας ενοχλεί. Αφήστε τις φωτογραφίες που συλλέξατε να μεταφέρουν αυτές τις πληροφορίες για εσάς. Κοιτάξτε τα χαρακτηριστικά που αναδύονται ξανά και ξανά: το στυλ των επίπλων, οι παλέτες χρωμάτων, τα σχέδια, τα υλικά, τα διακοσμητικά στοιχεία, η ποσότητα των επίπλων σε κάθε δωμάτιο. Αφήστε αυτά τα χαρακτηριστικά να σας καθοδηγήσουν.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρα Έπιπλο Καπατζά

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Τώρα που έχετε αρχίσει να καταλαβαίνετε την εμφάνιση που θέλετε να έχει το εσωτερικό σας, κάντε μια λίστα με όλα τα σημαντικά κομμάτια του χώρου σας για να δείτε ποια στοιχεία θα πρέπει να παραμείνουν και ποια όχι.
Λάβετε υπόψη ότι αν θέλετε να κρατήσετε τα αγαπημένα σας έπιπλα, βρίσκονται σε καλή κατάσταση ή χρειάζονται κάποια επιδιόρθωση, ίσως και αντικατάσταση. Κάποια διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να αντικατασταθούν επίσης. Και αν υπάρχει ένα κληρονομικό κομμάτι που έχει μεγάλη συναισθηματική αξία αλλά δεν μπορείς να το βλέπεις πια … η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζήσεις με πράγματα που δεν αγαπάς.

Όλα ταυτόχρονα ή σταδιακά; Εάν έχετε το πακέτο για να κάνετε την ανακαίνιση και τη διακόσμηση με τη μία, τότε μην το κουράζετε το θέμα. Αν θέλετε πάλι όλα να γίνουν ταυτόχρονα, αλλά δεν το σηκώνει η τσέπη σας τώρα, μαζέψτε τα χρήματά σας και τα κάνετε όλα με τη μια αργότερα.
Εάν δεν έχετε οικονομική δυνατότητα, τότε καλύτερα να κάνετε το έργο σας σε φάσεις. Ολοκληρώστε το ένα δωμάτιο πρώτα πριν προχωρήσετε στο επόμενο, αντί να κάνετε λίγο σε ένα και λίγο σε ένα άλλο.
Η ζωή σε ένα ημιτελή χώρο δεν κάνει τους περισσότερους ανθρώπους ευτυχείς. Όλα γίνονται με υπομονή και αγάπη.

Έπιπλο Καπατζά Διακόσμηση

Μην ξεχνάτε πως το Έπιπλο Καπατζά έχει τις πιο ανταγωνιστικές προτάσεις σε σχέση ποιότητας και τιμής. Τα ευέλικτα προγράμματα μας από 6 – 72 δόσεις θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας.

Το σαλόνι είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε τη διακόσμηση, καθώς είναι το μέρος όπου κάθε οικογένεια περνάει τον περισσότερο χρόνο εκεί, αλλά μπορεί και να χαλαρώσει ή να βρεθεί με φίλους.
×

Το καλάθι μου