Lang Swicher Icon RU
Lang Swicher Icon ENG
Lang Swicher Icon GR
 23330 27895 Είσοδος / Εγγραφή
You are currently viewing Σχεδιασμός Επίπλων Οικιακής Κουζίνας

Σχεδιασμός Επίπλων Οικιακής Κουζίνας

Σχεδιασμός κουζίνας με όλα τα απαραίτητα βήματα.

Έφτασε λοιπόν η στιγμή για να επιλέξετε τη νέα σας κουζίνα ή να ανακαινίσετε την παλιά σας. Θεωρείται ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα όταν πρόκειται για την ανακαίνιση του σπιτιού. Είναι ζωτικής σημασίας, όμως να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να εξετάσετε τι θέλετε πραγματικά, διότι ο χώρος της κουζίνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και λειτουργεί ως χώρος συνάντησης και επικοινωνίας κάθε οικογένειας.
Ο σχεδιασμός κουζίνας προϋποθέτει σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να ληφθούν υπόψη ( π.χ. διαθέσιμος χώρος, πόσα ντουλάπια κουζίνας χρειάζεστε κλπ… ).

Παρακάτω θα δείτε τα απαραίτητα βήματα που χρειάζονται για το σχεδιασμό της κουζίνας.

1. Μέτρηση διαστάσεων και σχεδιασμός κάτοψης χώρου

Είναι το πιο σημαντικό βήμα της διαδικασίας σχεδιασμού των επίπλων κουζίνας, καθώς οι λανθασμένες διαστάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε εσφαλμένη τελική παραγγελία με αποτέλεσμα τα έπιπλα κουζίνας να μην τοποθετούνται σωστά.

Για τη δημιουργία της κάτοψης του χώρου θα πρέπει να γνωρίζουμε τα παρακάτω:

⦁ Ακριβείς διαστάσεις των τοίχων ( πλάτος – ύψος )
⦁ Θέση παραθύρων, απόσταση από το δάπεδο και τον τοίχο καθώς και τις διαστάσεις των παραθύρων
⦁ Θέση πόρτας, απόσταση από τον τοίχο, το άνοιγμα και τις διαστάσεις της
⦁ Θέση υδραυλικών εγκαταστάσεων ( απόσταση από τον τοίχο & το δάπεδο )
⦁ Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για το χώρο ( π.χ. φωτογραφίες, κάτοψη )

2. Επιλογή στιλ, χρωματισμών και υλικών

Σ’αυτό το στάδιο θα σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων για τα πορτάκια της κουζίνας, όπως επίσης και διάφορους χρωματισμούς για τον πάγκο εργασίας.

Στη συνέχεια θα δείτε προτάσεις για νεροχύτη, ανοξείδωτο, γρανίτη ή συνθετικό, σε συνδυασμό με βρύση – μπαταρία που θα ανταποκρίνεται στην αισθητική σας προτίμηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, διαθέτουμε πλήρη κατάλογο σε συστήματα αποθήκευσης κουζίνας, συστήματα οργάνωσης, μηχανισμούς ανύψωσης πορτών, πόμολα και άλλων συναφών προϊόντων τα οποία είναι στη διάθεση σας να τα δείτε ζωντανά στον εκθεσιακό μας χώρο 6.000 τ.μ!

3. Κυρίως σχεδίαση και κοστολόγηση της κουζίνας

Ο κυρίως σχεδιασμός κουζίνας πραγματοποιείται από το εξειδικευμένο προσωπικό μας με την χρήση ειδικού προγράμματος τρισδιάστατης σχεδίασης.

Με την χρήση του σχεδιαστικού προγράμματος επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρόνου, σε σχέση με την παραδοσιακή σχεδίαση στο χέρι και μειώνεται η περίπτωση λάθους, επιτρέποντας ταυτόχρονα εύκολη παρουσίαση των όψεων της κουζίνας, καθώς και της έγχρωμης φωτορεαλιστικής απεικόνισης.

Σε αυτό το βήμα θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή της κατάλληλης διάταξης της κουζίνας και τη διαρρύθμιση των επίπλων ( δλδ των ντουλαπιών της κουζίνας ) μέσα στο χώρο για να πετύχουμε την απόλυτη λειτουργικότητα και την εργονομία.

Δείτε τις 4 καλύτερες διατάξεις για μια λειτουργική κουζίνα.

1. Διάταξη κουζίνας σε σχήμα Γ

Γωνιακή Κουζίνα

2. Διάταξη κουζίνας σε στιλ διαδρόμου

Σχεδιασμος Κουζινας σε Παράλληλη Διάταξη
3. Διάταξη κουζίνας σε σχήμα Π

Σχεδιαση Κουζινας σε Σχημα Πι
4. Διάταξη κουζίνας κατά μήκος του τοίχου

Σχεδιαση Κουζινας σε Ευθεια Γραμμη
Μάθετε περισσότερα για τις διατάξεις των κουζινών ΕΔΩ.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της σχεδίασης, προχωράμε στη κοστολόγηση. Το σχεδιαστικό μας τμήμα θα σας ετοιμάσει ένα ειδικό έγγραφο – φόρμα στο οποίο θα περιγράφει αναλυτικά τον αριθμό των ερμαριών και όλων των υλικών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της κουζίνας, όπως επίσης και το κόστος της εγκατάστασης.
Έτσι θα έχετε μια γενική εικόνα του έργου, πάντα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας.

4. Παρουσίαση της κουζίνας

Στο στάδιο αυτό πραγματοποιείται μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου σε φωτορεαλιστική τρισδιάστατη απεικόνιση ( 3D ) με σκοπό την πλήρη κατανόηση όλης της διαδικασίας και την ανάδειξη των κύριων χαρακτηριστικών της κουζίνας ( π.χ. λειτουργικότητα, εργονομία… ).
Στο συγκεκριμένο στάδιο επίσης μπορούν να πραγματοποιηθούν κάποιες αλλαγές, αν το επιθυμείτε φυσικά, πριν προχωρήσουμε στην τελική παραγγελία.

Γωνιακή Κουζίνα σε 3D απεικόνιση - Σχεδιαση Κουζινας
Φωτορεαλιστική Τρισδιάστατη Απεικόνιση Γωνιακής Κουζίνας

5. Τελική παραγγελία

Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η παρουσίαση, προβαίνουμε στο στάδιο της παραγγελίας όπου ΕΣΕΙΣ έχετε να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής με δυνατότητα διακανονισμού ( από 6 -72 μήνες ) που παρέχουμε μέσω συνεργαζόμενης τράπεζας.

Ο Σχεδιασμός Κουζίνας παρέχεται ως Δωρεάν Υπηρεσία!

Μην ξεχνάτε πως το Έπιπλο Καπατζά βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία η απορίες έχετε σχετικά με το θέμα της κουζίνας. Μπορείτε να καλέστε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ( 23330 27895, 23330 24075 ) για να λάβετε σχετική ενημέρωση ή να επισκεφτείτε το πολυτελέστατο κατάστημα 6.000 τ.μ. που βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια ( 2ο χλμ. Παλαιάς Εθν. Οδού Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης ) και να δείτε από κοντά τη μεγάλη ποικιλία μας σε έπιπλα κουζίνας ώστε να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα.

×

Το καλάθι μου